2016 júl 12. 12:38

Az Eb álomcsapata?


Az ESPN megkérte Michael Coxot, hogy állítsa össze az Európa-bajnokság álomcsapatát. Nem csak a döntősökből választott a szakértő, bekerült lengyel, walesi, de még horvát játékos is.

Kapuban: Rui Patricio

Cox szerint a döntőn nagyokat védett, megállította Griezmannt és Giroudot, emellett az egész tornán magas színvonalon teljesített. A legtöbb védést bemutató kapusok rangsorában egyébként az izlandi kapus, Halldórson az első, 23 védést bemutatva. Őt Rui Patricio követi (20), a harmadik Lukasz Fabianszki (18), míg a negyedik helyre Király Gábor futott be 17 védéssel.  

Védők: Guerreiro / Bonucci / Pepe / Srna

Srnát alulértékelt játékosnak tartja a szakértő, szerinte nagyon technikás, a passzokból, támadásokból is kiveszi a részét, egyfajta plusz játékmesterré válva, de eközben gyorsan visszazár a védekezéshez. A döntő legjobbjának válaszott Pepe sem maradhatott ki, aki Cox szerint élete legjobb formájában játszik. Bonucci kapcsán azt emeli ki, hogy mélységi szervezővé vált többször is, de ugyanakkor a védekező feladatait is remekül látta el. A portugál Guerreiro is bekerült az álomcsapatba, akit a torna előtt sokan nem ismertek. Nem csak a védekezési képességei miatt választotta ki, hanem a nagyon jól időzített megindulásai miatt is.

Középpályások: Krychowiak / Ramsey / Kroos

Krychowiak lenne az álomcsapat védekező középpályása, mert jól szerel és pontosak a hosszú átadásai. Ezt a számok is alátámasztják, hiszen a lengyel csapaton belül, a kapus után neki volt a legtöbb pontos hosszú passza (12), és a szerelesékben is élen járt (26). A három támadó mögött játszana Ramsey és Kroos. A német a torna passzkirálya lett (604). Cox szerint mindig jó döntéseket hoz, remekül szolgálja ki a társait, és még mindig úgy helyezkedik, hogy passzolhassanak neki. Ramsey lenne a német középpályás társa, aki 4 gólpasszal zárta az Eb-t, aminél többet senki nem hozott össze Franciaroszágban. 

Támadók: Griezmann / Pelle / Bale

A gólkirály Griezmann nem maradhat ki egy ilyen összeállításból, az ESPN is beválasztotta álomcsapatába. "Sajnos két európai döntőt is elveszített két hónapon belül" - fejezte ki együttérzését Cox. Nem csak gólt szerzett egyébként Griezmann, hanem gólpasszt is adott, így a kanadai listán is élen végzett. Bale a fontos góljai miatt lett kiválasztva, amik Wales továbbjutását eredményezték. Nem tudta pótolni Ramsey-t, hátrébb szerepelve a portugálok ellen, de nagyszerű tornája volt, írja a szakértő. Kellett egy klasszikus befejező csatár is, ezért választotta Pellét is. Az olasz jól veszi át a hosszú átadásokat, gyorsan és direkt módon játszik.


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?