2016 júl 13. 11:56

Mathis: Láttam sírni, gondoltam megvígasztalom


Az Európa-bajnokság döntőjét elvesztette Franciaország, amit szurkolóik nehezen viseltek. A párizsi szurkolói zónában ez eredményezte az Eb egyik legszebb jelenetét. A zokogó francia szurkolóhoz a kisfiú odalépett, hogy megvigasztalja. A portugál kisfiú emberségből mutatott jelenete gyorsan bejárta a világot. A belga tévések kiderítették, hogy 10 éves és Mathisnak hívják. Fel is keresték a portugál anya és francia apa gyermekét, hogy meséljen kedves gesztusáról.

Ti is jók voltatok, ne szomorkodj!

Mathis vigasztaló szavai röviden elemzik is a meccset. "Mondtam neki, hogy nagyszerű meccs volt, melyen ők is jól játszottak, és megérdemelték volna a trófeát, de Patricio, a kapusunk nem hagyta nekik. Mondtam még neki azt is, hogy ők támadtak többet, de a portugálok taktikailag jobbak voltak" - emlékezett vissza a 10 éves fiú, aki édesanyjával a párizsi szurkolói zónában nézte a döntőt.

Nem szereti, ha valaki sír

Egész évben jól tanult, ezért jutalma az volt, hogy a párizsi szurkolói zónából nézhette a döntőt. A világot bejáró jelenet az éremátadás közben történt, és már épp indultak hazafelé. "Anya mondta, induljuk, mert egyre több az ittas ember. Ekkor láttam meg a francia férfit, aki sírt. Nem szeretem, ha valaki szomorú. Együttéreztem vele, gondoltam megvígasztalom" - mondta Mathis. Mindkét fél, tehát a síró francia, és az ott élő portugál kisfiú is kapott Portugáliából egy ingyen utazást azóta, hogy közössen fedezhessék fel az Eb-győztes országát.

 


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?