2017 febr 8. 10:10

Órákig nézted, de csak 16 percig tartott a Super Bowl


Nagy hátrányból jött vissza a New England Patriots, és nyert hosszabbításban a Super Bowlon. Emlékezetes mérkőzés volt, de vajon mennyit volt játékban a labda?

Egy órán keresztül csak reklám

Az amerikai közvetítés kicsit máshogy épül fel, mint a magyar, hiszen ott több és másfajta reklám megy le, de valamit pontosan ugyanannyi ideig láttunk mi magyarok, mint az amerikaiak. Nevezetesen azt, hogy a több órás közvetítés során 16 percig volt csak játékban a labda. A maradék időben reklámok voltak, az USA-ban 1 órán keresztül, illetve két és fél óráig tartott a labda nélküli játék. Felállások, játék visszanézések stb., tudjátok a szokásos dolgok.

Összesen 178-szor került játékba a labda, és átlagosan 5.47 másodpercig tartottak a játékok, amibe beleszámolták például a kezdőrúgást is. A leghosszabb ideig tartó játék Tom Brady interceptionje volt, amiből Robert Alford TD-t futott (15 másodperc). Az amerikaiak 130 darab 30 másodperces reklámot láthattak, ez 5 millió dolláros darabáron 650 milliós bevételt jelentett.Hozzászólások