2017 jan 17. 12:39

Minimalista címereké a jövő?


Egyre több klub cseréli le címerét, és a megszokott, mondhatni klasszikus stílus helyett egészen minimalista irányba mennek el. Ez a jövő?

Kivonták belőle a labdarúgást

Az Atletico Madrid után újabb klub módosít a logóján, ezúttal a Juventus teszi ezt meg. Itt megnézheted az új elgondolást, ami nem nyerte el mindenki tetszését, de a szakembereknek tetszik. A klub közleményében azzal indokolja a drasztikus váltást, hogy a Juventus már egy világmárka, és olyan embereket is érdekel, akik nincsenek annyira benne a labdarúgásban. Ezért volt szükség a klasszikus, csak labdarúgásra emlékeztető logó egyszerűbbé alakítására. Lényegében arra gondolnak, hogy így akár egy globális márka és brand is lehet a Juventus, ami nem csak a fanatikus réteget célozza meg.

Nyári Dániel alkotott már hasonlókat

A Temesváron született, de jelenleg New Yorkban élő grafikus még soha nem látott ilyen merész arculatváltást, mint amit a Juventus meglépett, de tetszik neki a végeredmény. Szerinte a régi címer alap elemeit nagyon okosan ültették át az új logóba. Korábban ő is átdolgozta már néhány csapat címerét, egyfajta Nostradamusként a minimalista irányba ment el ő is. Nézzük is meg alkotásait.


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?